Att tala med tecken

jag vill gå på lina!

Älskade barn, särskilda barn

"Den här boken önskar jag att någon hade satt i mina händer när min dotter Karin föddes. Jag behövde höra att man överlever chocken att få ett handikappat barn. Jag behövde nya bilder och föreställningar om hur livet kan gestalta sig. Och jag behövde praktiska råd."

Älskade barn, särskilda barn handlar om den omtumlande upplevelsen att få ett barn med funktionshinder. Adrian, Karin, Jakob, Mustafe och Kajsa har alla olika funktionhinder. I boken ´Älskade barn, särskilda barn´ möter läsaren dem och deras familjer.

Boken innehåller också en utförlig del där handikappföräldrars rättigheter presenteras. Dessutom finns tips på bra webbplatser samt böcker för både barn och vuxna. ´Älskade barn, särskilda barn´ illustreras av ett tjugotal svartvita bilder. Boken finns även som talbok

Böckerna uppskattas av föräldrar till barn med funktionshinder. Det har ofta hänt att de även gett boken till vänner och släkt, det är inte alltid lätt för omgivningen att förstår vad föräldrarna går igenom.

Älskade barn, Särskilda barn, används som studiematerial i grupper med föräldrar på Barn- och ungdomshabiliteringar, i undervisning på gymnasie- och högskolenivå.

Boken finns på de flesta bibliotek men kan numera vara svår att hitta i butik och i nätbokhandlar. Hatten Förlag, Landskrona Vision och FUB kan ha böcker kvar att sälja. Annika Rehn har själv ett litet lager som hon gärna delar med sig av.

Köp bok