Att tala med tecken

Skills- om ungdomsaktiviteter

Skills-serien är tänkt för ungdomar och är gjort för att kunna användas i till exempel skolan. Därför finns även två kortspel och en film som anknyter till böckerna. I böckerna, filmerna och på spelkorten används många tecken. Situationerna som uppstår i böckerna kan bli utgångspunkter för diskussioner. Men självklart är detta också en bok som man bara kan sitta och bläddra i.

Köp bok

jag vill gå på lina!

Jag vill gå på lina!

”Jag vill gå på lina” handlar om Alice och Maja som vill blir cirkusartister. De bestämmer sig för att gå på lina.


"Jag vill gå på lina" har nominerades till den internationella utmärkelsen Outstanding Books for Young People with Disabilities 2013 av IBBY (International Board on Books for Young People).

jag vill springa!

Jag vill springa!

”Jag vill springa” handlar om Marcus och Johan som ger sig ut i skogen för att springa. Plötsligt kommer de vilse och hittar något oväntat.

jag vill dansa!

Jag vill dansa!

”Jag vill dansa” handlar om Jasmine och Ron som övar dans. Ron trampar hela tiden på Jasmins fötter. Till slut blir hon arg.

jag vill spela fotboll!

Jag vill spela fotboll!

”Jag vill spela fotboll” handlar om Amanda och Pierre som ska spela match. En motståndare påstår att tjejer inte kan spela fotboll.

jag vill spela fotboll!

Skills film och kortspel

Böckerna i serien Skills finns också på film.I filmerna "spelar" ungdomarna upp böckernas innehåll samtidigt som en berättare läser och tecknar böckernas handling. I bildrutan visas både själva filmen och den tecknande berättaren.

Dessutom finns berättarkort och samtalskort som ska stimulera till samtal om böckerna. Men också om sina egna aktiviteter, önskemål och drömmar.