Älskade barn, särskilda barn

”Den här boken önskar jag att någon hade satt i mina händer när min dotter Karin föddes. Jag behövde höra att man överlever chocken att få ett barn med funktionsnedsättning. Jag behövde nya bilder och föreställningar om hur livet kan gestalta sig. Och jag behövde praktiska råd”.

Älskade barn, Särskilda Barn kan köpas genom Bona Signum www.bonasignum.se och av författaren Annika Rehn. Använd då kontaktformulär.

Älskade barn, särskilda barn handlar om den omtumlande upplevelsen att få ett barn med funktionsnedsättning. Adrian, Karin, Jakob, Mustafe och Kajsa har alla olika svårigheter. I boken ´Älskade barn, särskilda barn´ möter läsaren dem och deras familjer.

Boken innehåller också en utförlig del där stöd och rättigheter till barn med funktionsnedsättningar och deras familjer presenteras. ´Älskade barn, särskilda barn´ illustreras av ett tjugotal svartvita bilder. Boken finns även som talbok.

Böckerna uppskattas av föräldrar till barn med funktionsnedsättningar. Det har ofta hänt att de även gett boken till vänner och släkt, det är inte alltid lätt för omgivningen att förstå vad det innebär att ha ett barn med funktionsnedsättning.

Boken kom 2002. Sedan dess har vissa begrepp som använts i boken bytts ut. Länksamlingen stämmer inte helt.

Älskade barn, Särskilda barn, används dock fortfarande som studiematerial i grupper med föräldrar på Barn- och ungdomshabiliteringar, och i undervisning på gymnasie- och högskolenivå.