FÖREDRAG

Jag har sedan Älskade barn, särskilda barn-boken kom 2002 föreläst kring boken. Min egen familjs och fyra andra familjers erfarenheter av att bli föräldrar till ett annorlunda barn är utgångspunkten.

Föräldrar, omsorgspersonal, studenter på gymnasie- och universitetsnivå, handläggare på kommuner och försäkringskassor är några av mina målgrupper.

Med åren har nya erfarenheter tillkommit som jag också föreläser om. Det kan till exempel vara om vägen mot ett vuxenliv och om konsten att flytta hemifrån för personer med särskilda behov. Jag pratar även om bemötande utifrån ett lågaffektivt bemötande och ett pedagogiskt arbetssätt.

Annika Rehn – Fotograf Ebba Nordqvist

Självklart föreläser jag också om böckerna jag gjort och som du kan läsa mer om <här>. Att ta del av andras berättelser och att forma sin egen, samt att uttrycka sig och få bli förstådd är en viktig del i arbetet med att öka empowerment i målgruppen.

Karin med rullstol och docka
Foto av Ebba Nordqvist

Ibland håller jag föredrag tillsammans med Annika Wiggur som också har erfarenhet av ett annorlunda föräldraskap och som numera arbetar som familjebehandlare.

Självklart anpassas föreläsningarna efter behov.

Vid förfrågan om föreläsningar använd kontaktformuläret.